Саслушани и организатори скупа

Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници

  • Извор: Независне
  • 17.01.2024. 08:55

Двадесетчетворогодишњи Х.С. испитан је због сумње да се може довести у везу са паљењем заставе Републике Српске у Зеници, а што се догодило 9. јануара, потврђено је “Независним новинама”.

Из Управе полиције МУП-а ЗДК речено је да је 8. јануара Полицијској управи И, Полицијској станици Центар, најављен "Патриотски скуп" који је одржан 9. јануара од 19.30 до 22 сата.

Током овог скупа, око 20.30 сати, на платоу испред источне стране стадиона "Билино поље" запаљена је застава Српске, што је снимано мобилним телефоном,  а затим је објављено на друштвеним мрежама чиме је дошло до узнемирења јавности.

Како наводе из зенички полиције, због сумње да то садржи обиљежја кривичног д‌јела "Изазивање народносне, расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости", припадници Одсјека криминалистичке полиције, Полицијске управе И су под надзором дежурног Кантоналног тужиоца предузели мјере и радње на расвјетљавању и документовању кривичног д‌јела.

“Након прикупљених оперативних сазнања, у службеним просторијама Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе И саслушани су организатори скупа, као и свједоци предметног догађаја, којом приликом се дошло до сазнања да се у везу са тим може довести Х.С., рођен 2000. године у Зеници,  те је исти испитан на околности почињеног кривичног д‌јела. По комплетирању документације Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона бит ће достављен  извјештај о предузетим мјерама и радњама”, рекао је за “Независне новине” Самир Валентић, портпарол Управе полиције МУП-а ЗДК.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм