Saslušani i organizatori skupa

Mladić ispitan zbog paljenja zastave Srpske u Zenici

  • Izvor: Nezavisne
  • 17.01.2024. 08:55

Dvadesetčetvorogodišnji H.S. ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u Zenici, a što se dogodilo 9. januara, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK rečeno je da je 8. januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen "Patriotski skup" koji je održan 9. januara od 19.30 do 22 sata.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona "Bilino polje" zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom,  a zatim je objavljeno na društvenim mrežama čime je došlo do uznemirenja javnosti.

Kako navode iz zenički policije, zbog sumnje da to sadrži obilježja krivičnog d‌jela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", pripadnici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog d‌jela.

“Nakon prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I saslušani su organizatori skupa, kao i svjedoci predmetnog događaja, kojom prilikom se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S., rođen 2000. godine u Zenici,  te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog d‌jela. Po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen  izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama”, rekao je za “Nezavisne novine” Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.