НП "Сутјеска"

Кустурић: Избачено 80 тона воде за два сата, пожар готово угашен

  • 15.08.2024. 10:21

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је да су три хеликоптера јутрос на подручју Тјентишта избацила око 80 тона воде и да су сва пожаришта на подручју Националног парка /НП/ "Сутјеска" готово угашена.

"Од 7.00 часова на подручју НП `Сутјеска` гасимо пожар и већ смо избацили око 80 тона воде на пожаришта. Хтио бих да нагласим да се наш јучерашњи лет од 12.00 до 14.30 часова, који је изведен у изузетно тешким условима, и те како исплатио", истакао је Кустурић.

Он је рекао да су летјелица Хеликоптерског сервиса Републике Српске и два хеликоптера МУП-а Србије тренутно у фази да гасе дрво по дрво на Тјентишту, што значи да је пожар под апсолутном контролом.

"Сада покушавамо да угасимо све и један тачкасти пожар који се налази овдје, тако да сам изузетно задовољан нашим јучерашњим радом у веома тешким и сложеним метеоусловима", подвукао је Кустурић.

Према његовим ријечима, чим буду саниране све горуће тачке на Тјентишту, хеликоптери ће бити упућени ка Билећи, гдје је пожар синоћ скоро угашен.

"Тамо само на једном мјесту имамо тачкасте пожаре, за које се надам да ћемо их успјешно ријешити. У плану нам је да данас приступимо и гашењу великог пожара у околини Гацка. Дакле, завршавамо Тјентиште у потпуности, потом идемо ка Билећи и Гацку", рекао је Кустурић за Срну.

Он је рекао да су данас метеоуслови релативно добри, температура ваздуха није висока, а ни вјетар није много јак.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.