Српске Топлице

Колико си ставио, 100 кила: Додик испробао справе за вјежбање

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2024. 15:28

Предсједник Републике Српске Милорад Додик током посјете Бањско-рекреативном центру Српске Топлице у Бањалуци испробао је справе за вјежбање.

Додик је одлучио да се опроба на справама за вјежбање и поручио да је још увијек у форми.

"Колико си ставио, 100 кила? Имам снаге", рекао је предсједник Српске на снимку који је подијелио на Инстаграму.

Осим предсједника Додика Бањско-рекреативни центар је посјетио и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Додик рекао је данас да ће бањско-рекреативни центар Српске Топлице почети са радом за два до четири мјесеца и да ће бити симбол Бањалуке.

Додик: Алтернативна телевизија функционише и функционисаће, али са озбиљним проблемима

Додик: Алтернативна телевизија функционише и функционисаће, али са озбиљним проблемима

Додик је истакао да Република Српска јача своје бањске капацитете.

"Могу да посвједочим да се ово гради на најбољи могући начин", изјавио је Додик новинарима послије обиласка центра у чију изградњу су, како је рекао, уложени велики напори.

Он је рекао да је Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" уложио велики напор да обезбиједи све потребне услове како би објекат био изграђен на најбољи могући начин.

"Ова бања и овај објекат сигурно ће служити као референтна тачка граду Бањалуци и Републици Српској", истакао је Додик.

Он је нагласио да се и бањско-рекреативни центар Српске Топлице гради у оквиру здравственог система Српске, болница и рехабилитације бања.

"Јачањем бањске понуде можемо да привучемо значај број људи из окружења овдје на боравак. Радује ме што чујем да овдје постоји кадар спреман да преузме функционисање у цјелини овог објекта", рекао је Додик.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шаренић истакао је да је изградњу објекта суфинансирала Влада Републике Српске и да је ријеч о модерном објекту у којем се термална вода користи за гријање и хлађење објекта.

Додик: Води се хибридни рат против Српске, нетачне тврдње о финансијским проблемима

Додик: Води се хибридни рат против Српске, нетачне тврдње о финансијским проблемима

"Центар ће значајно проширити и побољшати капацитете Института `Др Мирослав Зотовић`. Неће се само бавити терцијарном и секундарном превенцијом, него и примарном превенцијом", рекао је Шеранић.

Према његовим ријечима, објекат има 25 соба са 50 кревета.

"Ово само представља и показује посвећеност и опредијељеност цијелог система здравства да улаже у нове капацитете. Ово је један од објеката који завршавамо у току ове године. Сљедећи пројекат чијем ћете отварању моћи присуствовати је отварање болнице у Добоју 4. септембра", навео је Шеранић.

Шеранић је нагласио да и завршетак болнице у Добоју показује опредијељеност Републике Српске да са иностраним, у овом случају кинеским, партнерима може да заврши пројекте.

Директор Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић рекао је да је вриједност центра 32,5 милиона КМ без ПДВ-а, прецизирајући да је Влада Српске у пројекат уложила 15 милиона КМ, а остало Институт.

"Центар има око 7.500 метара квадратних, четири базена, низ других садржаја који служе за лијечење и превенцију здравља. Задовољни смо квалитетом изведених радова, а посебна захвалност пресједнику Додику, Влади Српске која је подржала пројекат, и министру финансија Српске Зори Видовић без које не можемо сада функционисати", истакао је Талић, додајући да Институт одлично ради и позитивно послује.

Он је рекао да би објекат требало да буде отворен за два до четири мјесеца, те да ће сигурно допринијети развоју здравствене заштите на овим просторима.

Талић је навео да ће услуге Центра бити доступне како осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске, тако и корисницима на лично плаћање.

"Вода је врхунска за лијечење реуматских болести, за стерилитет, а и за кардиолошке болести", рекао је Талић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.