Предсједик Српске

Додик: Алтернативна телевизија функционише и функционисаће, али са озбиљним проблемима

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2024. 14:57

Алтернативна телевизија функционише и функционисаће, али са озбиљним проблемима, изјавио је Милорад Додик, предсједник Републике Српске поводом санкција нашој телевизији и блокада рачуна.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да колеге новинари нису дали јавну подршку нашој телевизији, нити истакли да је овакво понашање америчке администрације према једном медију недопустиво.

„За Алтернативну телевизију ви новинари никада нисте проговорили ниједну ријеч солидарности, да то (санкције) није демократија, да је то аутократија, да је то недопустиво, да то треба да буде кажњено. Препустили сте ваше колеге у Алтернативној телевизији да се сналазе. Као што знате, та телевизија функционише у функционисаће, али са озбиљним проблемима“, рекао је Додик.

Додао је да су за значајан дио проблема који су направљени АТВ-у заслужни неки други медији.

"Значајан дио проблема које има АТВ дала је БН телевизија која стално путем контаката са Американцима клеветала Алтернативну телевизију. АТВ и УНА су једини медији на свијету који су санкционисани од стране америчке администрације. Ниједан медиј у свијету није санкционисан. Санкционисана је АТВ, али вама то није довољно да будете солидарни, неки од вас сматрају да је нормално да се то уништи“, рекао је предсједник Српске.

Они који подржавају такву америчку политику, они су за нас једнаки као та политика, као што су и неки медији који су упорно портпароли америчког амбасадора, поручио је Додик.

Он каже да Американци мисле да је њима све дозвољено, те је подсјетио на то како њихови представници посјећују банке у Српској и застрашују их санкцијама уколико сарађују са институцијама и компанија.

"Некима од вас је Алтернативна телевизија конкуренција, али је АТВ остваривала своју друштвену улогу, и чак у условима санкционисања није подлегла пориву да то буде телевизија која би само на тапету држала америчког амбасадора, него је остваривала своју друштвену, културну, образовну, информативну улогу, то је јасно. Зато је неразумљиво зашто су поново навалили на ту телевизију, као што вјерујем да ће поново навалити на ту телевизију. У сваком случају, постоји начин, да не постоји, АТВ не би функционисала", истакао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.