Предсједник Републике

Додик: Води се хибридни рат против Српске, нетачне тврдње о финансијским проблемима

  • 23.07.2024. 12:50

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да о вођењу перманентног хибридног рата против Српске говоре посљедње и апсолутно нетачне тврдње страних фактора, поготово америчке Амбасаде у БиХ, да је Српска наводно пред финансијском пропашћу и да ће банкротирати.

Додик је рекао да се у том погледу Српској дефинитивно настоји нанијети штета непрекидним слањем јавних порука о њеном наводном негативном финансијском положају, истакавши да су такви и слични потези америчке Амбасаде, која настоји да тобоже постане "књиговођа", приземни, па и смијешни.

Додик: Свијет је у нереду, али очували смо важност Републике Српске

Додик: Свијет је у нереду, али очували смо важност Републике Српске

"Све то је апсолутна лаж. Српска је данас најмање задужена у окружењу и ми смо на примјер ове године из властитих извора вратили 250 милиона КМ више чиме смо смањили задуженост са 34 на 32 одсто", рекао је Додик за РТРС.

Он је поновио да Српска има новац у иностранству, али да га под притиском америчких фактора, нажалост, не може трансферовати јер је америчка Амбасада запријетила банкама у Српској да ће бити озбиљно кажњене ако то буду радили за Владу Српске.

Додик: Немамо проблем са Америком већ појединцима који желе да униште српски идентитет

Додик: Немамо проблем са Америком већ појединцима који желе да униште српски идентитет

Он је рекао да и многе фирме у Српској због таквих неоправданих потеза страних фактора, усмјерених према Српској, па и његовој породици, имају проблеме.

"Поновићу, примитивна је и лажна та прича америчке Амбасаде да ће Српска банкротирати и пропасти. Та политика је неодржива", закључио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.