РХМЗ

Какво нас вријеме очекује до краја седмице?

  • Извор: АТВ
  • 22.07.2024. 17:29

У Републици Српској ће до петка, 26. јула, бити промјенљиво вријеме са могућом кишом, док је у сриједу, 24. јула, могућ град, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро и прије подне биће ведро у већини крајева. У наставку дана биће топло уз дневни развој облачности, те се локално очекује пролазна киша и пљусак са грмљавином, углавном у брдско-планинским предјелима југозапада и југоистока.

Током вечери и ноћи на сриједу очекује се јаче наоблачење, које ће захватити прво западне, а касније и сјеверне крајеве и условити кишу и пљускове праћене грмљавином. Мјестимично су могуће и непогоде - интензивнији пљускови са грмљавином, јачање вјетра у зони падавина и град.

Минимална температура ваздуха износиће од 16 до 22, у вишим предјелима од 13, а максимална од 27 на југозападу до 35 на југу, у вишим предјелима од 24 степена Целзијусова.

У сриједу, 24. јула у ноћи и ујутро падавинска зона премјештаће се од сјеверозапада ка југу и истоку. Падаће киша и пљусак са грмљавином, а локално се очекују и јачи пљускови уз могућу појаву града и јачања вјетра у зони падавина. У наставку дана биће сунчаније на западу и сјеверу уз нови повремени развој облачности праћен пролазном кишом.

На крајњем југу током већег дијела дана биће сунчано и топло, док се у наставку дана очекује јаче наоблачење са кишом и пљусковима праћеним грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 21 у вишим предјелима од 12, а максимална од 23 на југозападу и истоку до 32 на крајњем југу, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

У четвртак, 25. јула, температура ће бити у даљем паду, биће претежно суначно уз пролазну умјерену облачност, која локално на брдско-планинским предјелима југоистока и истока може условити пролазну слабу кишу.

Минимална температура износиће од 14 до 20, у вишим предјелима од 11, а максимална од 23 до 31, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У петак, 26. јула, биће сунчано уз малу пролазну облачност и суво.

Минимална температура износиће од 12 до 18, у вишим предјелима од девет, а максимална од 23 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.