RHMZ

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

  • Izvor: ATV
  • 22.07.2024. 17:29

U Republici Srpskoj će do petka, 26. jula, biti promjenljivo vrijeme sa mogućom kišom, dok je u srijedu, 24. jula, moguć grad, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro i prije podne biće vedro u većini krajeva. U nastavku dana biće toplo uz dnevni razvoj oblačnosti, te se lokalno očekuje prolazna kiša i pljusak sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima jugozapada i jugoistoka.

Tokom večeri i noći na srijedu očekuje se jače naoblačenje, koje će zahvatiti prvo zapadne, a kasnije i sjeverne krajeve i usloviti kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Mjestimično su moguće i nepogode - intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom, jačanje vjetra u zoni padavina i grad.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 16 do 22, u višim predjelima od 13, a maksimalna od 27 na jugozapadu do 35 na jugu, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

U srijedu, 24. jula u noći i ujutro padavinska zona premještaće se od sjeverozapada ka jugu i istoku. Padaće kiša i pljusak sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i jači pljuskovi uz moguću pojavu grada i jačanja vjetra u zoni padavina. U nastavku dana biće sunčanije na zapadu i sjeveru uz novi povremeni razvoj oblačnosti praćen prolaznom kišom.

Na krajnjem jugu tokom većeg dijela dana biće sunčano i toplo, dok se u nastavku dana očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 21 u višim predjelima od 12, a maksimalna od 23 na jugozapadu i istoku do 32 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 21 stepen Celzijusov.

U četvrtak, 25. jula, temperatura će biti u daljem padu, biće pretežno sunačno uz prolaznu umjerenu oblačnost, koja lokalno na brdsko-planinskim predjelima jugoistoka i istoka može usloviti prolaznu slabu kišu.

Minimalna temperatura iznosiće od 14 do 20, u višim predjelima od 11, a maksimalna od 23 do 31, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U petak, 26. jula, biće sunčano uz malu prolaznu oblačnost i suvo.

Minimalna temperatura iznosiće od 12 do 18, u višim predjelima od devet, a maksimalna od 23 do 30, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.