Бугојно

Из БиХ отишао у Њемачку прије седам година - сада је шеф у три установе

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2024. 18:05

Ирхад Салихић је 8 година радио као техничар у Хитној служби Бугојно. Након што је отишао из Бугојна у Њемачку 2017. године, сада је успјешан у својој струци у Њемачкој и ниже успјехе.

Шеф је у 3 установе за особе од 18-65 година које немају адекватно мјесто и руководи њима, у којима борави укупно 30 пацијената и око 30 радника. Радом и трудом је успио да дође до овога гдје се сада налази и како истиче за портал "Бугојно Данас", презадовољан је.

Потребе су огромне, каже Салихић. Ванболничка кућна њега често је повезана с неразумним оптерећењем за чланове породица, али и за погођену особу или особе, али у многим случајевима чак ни властита четири зида нису прикладна за квалификовану и специјализовану бригу. Или, због дијагнозе, пацијенте није могуће смјестити у “нормалне” домове за старије, каже Салихић.

Снимак са свадбе постао виралан: Младожења једним поступком све згрозио

Снимак са свадбе постао виралан: Младожења једним поступком све згрозио

"Листе чекања су пуне. Могли бисмо примити још толико пацијената. То је један од нестатака у Њемачкој који сам искористила", истакла је Главас Бјанка власник фирме за коју Ирхад ради.

"Ја сам 01.06.2022. добио шансу да водим први WG који је отворен у Бад Ендорфу а зове се WG Натурпарк а сад послије двије године 15.05.2024 WG Sonnenschein и 15.07.2024 WG am See", рекао је Ирхад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.