Bugojno

Iz BiH otišao u Njemačku prije sedam godina - sada je šef u tri ustanove

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 18:05

Irhad Salihić je 8 godina radio kao tehničar u Hitnoj službi Bugojno. Nakon što je otišao iz Bugojna u Njemačku 2017. godine, sada je uspješan u svojoj struci u Njemačkoj i niže uspjehe.

Šef je u 3 ustanove za osobe od 18-65 godina koje nemaju adekvatno mjesto i rukovodi njima, u kojima boravi ukupno 30 pacijenata i oko 30 radnika. Radom i trudom je uspio da dođe do ovoga gdje se sada nalazi i kako ističe za portal "Bugojno Danas", prezadovoljan je.

Potrebe su ogromne, kaže Salihić. Vanbolnička kućna njega često je povezana s nerazumnim opterećenjem za članove porodica, ali i za pogođenu osobu ili osobe, ali u mnogim slučajevima čak ni vlastita četiri zida nisu prikladna za kvalifikovanu i specijalizovanu brigu. Ili, zbog dijagnoze, pacijente nije moguće smjestiti u “normalne” domove za starije, kaže Salihić.

Snimak sa svadbe postao viralan: Mladoženja jednim postupkom sve zgrozio

Snimak sa svadbe postao viralan: Mladoženja jednim postupkom sve zgrozio

"Liste čekanja su pune. Mogli bismo primiti još toliko pacijenata. To je jedan od nestataka u Njemačkoj koji sam iskoristila", istakla je Glavas Bjanka vlasnik firme za koju Irhad radi.

"Ja sam 01.06.2022. dobio šansu da vodim prvi WG koji je otvoren u Bad Еndorfu a zove se WG Naturpark a sad poslije dvije godine 15.05.2024 WG Sonnenschein i 15.07.2024 WG am See", rekao je Irhad.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.