Црнча

Игору је потребна помоћ добрих људи: Отац му је преминуо прије 10 година од карцинома, а сада се и он бори против исте болести

  • Извор: Блиц
  • 07.05.2024. 18:09

Игор Бркић, седамнаестогодишњи младић из Црнче код Љубовије већ више од годину дана води борбу са опаком болешћу и неопходна му је наша помоћ.

Снажне главобоље, пропраћене мучнином, повраћањем и губитком апетита одвеле су Игора у јануару прошле године код љекара, када му је дијагностикован злоћудни тумор мозга (Ц71.9 Неопласма малигнум церебри, нон специфицатум).

Морао је да напусти тек уписану средњу школу у Братунцу након првог полугодишта, како би се лијечио и подвргао хитној операцији.

– МСЦТ преглед ендокранијума потврдио је присуство веће туморске промијене на мозгу, па је Игор оперисан 6. јануара прошле године због тумора десне великомождане хемисфере. ХП налаз је указао на Хигх граде глионеурални тумор, НОС. Након извршеног оперативног лијечења спроведене су зрачне и хемиотерапије – објашњава за Блиц његова мајка Драгана Бркић.

Након овог оперативног захвата и поред свих спроведених терапија, годину дана касније, на контролној дијагностици откривени су рецидиви болести што је изазвало потребу за хитном интервенцијом на клиници у Турској.

Спријечен покушај убиства Зеленског

Спријечен покушај убиства Зеленског

– Контролни магнет у фебруара ове године показао је рецидив и прогресију тумора након чега је индикована још једна операција. И тада смо уз хуманитарну акцију, захваљујући људима добре воље прикупили новчана средства и Игор је оперисан 5. марта. Сада прима имуно терапије, први циклус је добро поднио. Храбар је и јак. Чекају га још три циклуса – каже Драгана, која у свему овоме сама.

Њен супруг, Игоров отац, преминуо је од канцера прије десет година.

Игорова мајка Драгана се обраћа свим људима добре воље да својим донацијама помогну у наставку лијечења њеног сина које изискује више од 200.000 евра.

Средства су потребна за, лијекове, хемиотерапије, имунотерапије, суплементе, специјалистичке прегледе, као и за путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

Како можемо да помогнемо Игору

Хуманитарна фондација “Буди хуман” прикупља новчана средства за Игора Бркића, и можете му помоћи на слиједеће начине:

Упишите 1642 и пошаљите СМС на број 3030 (цијена поруке је око 3 КМ)

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001908170-91

Уплатом на девизни рачун: 160-6000001909254-40

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.