Crnča

Igoru je potrebna pomoć dobrih ljudi: Otac mu je preminuo prije 10 godina od karcinoma, a sada se i on bori protiv iste bolesti

  • Izvor: Blic
  • 07.05.2024. 18:09

Igor Brkić, sedamnaestogodišnji mladić iz Crnče kod Ljubovije već više od godinu dana vodi borbu sa opakom bolešću i neophodna mu je naša pomoć.

Snažne glavobolje, propraćene mučninom, povraćanjem i gubitkom apetita odvele su Igora u januaru prošle godine kod ljekara, kada mu je dijagnostikovan zloćudni tumor mozga (C71.9 Neoplasma malignum cerebri, non specificatum).

Morao je da napusti tek upisanu srednju školu u Bratuncu nakon prvog polugodišta, kako bi se liječio i podvrgao hitnoj operaciji.

– MSCT pregled endokranijuma potvrdio je prisustvo veće tumorske promijene na mozgu, pa je Igor operisan 6. januara prošle godine zbog tumora desne velikomoždane hemisfere. HP nalaz je ukazao na High grade glioneuralni tumor, NOS. Nakon izvršenog operativnog liječenja sprovedene su zračne i hemioterapije – objašnjava za Blic njegova majka Dragana Brkić.

Nakon ovog operativnog zahvata i pored svih sprovedenih terapija, godinu dana kasnije, na kontrolnoj dijagnostici otkriveni su recidivi bolesti što je izazvalo potrebu za hitnom intervencijom na klinici u Turskoj.

Spriječen pokušaj ubistva Zelenskog

Spriječen pokušaj ubistva Zelenskog

– Kontrolni magnet u februara ove godine pokazao je recidiv i progresiju tumora nakon čega je indikovana još jedna operacija. I tada smo uz humanitarnu akciju, zahvaljujući ljudima dobre volje prikupili novčana sredstva i Igor je operisan 5. marta. Sada prima imuno terapije, prvi ciklus je dobro podnio. Hrabar je i jak. Čekaju ga još tri ciklusa – kaže Dragana, koja u svemu ovome sama.

Njen suprug, Igorov otac, preminuo je od kancera prije deset godina.

Igorova majka Dragana se obraća svim ljudima dobre volje da svojim donacijama pomognu u nastavku liječenja njenog sina koje iziskuje više od 200.000 evra.

Sredstva su potrebna za, lijekove, hemioterapije, imunoterapije, suplemente, specijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Kako možemo da pomognemo Igoru

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novčana sredstva za Igora Brkića, i možete mu pomoći na slijedeće načine:

Upišite 1642 i pošaljite SMS na broj 3030 (cijena poruke je oko 3 KM)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908170-91

Uplatom na devizni račun: 160-6000001909254-40

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.