Осигураник Фонда здравства Српске

Хеликоптерски сервис Српске транспортовао пацијента из Подгорице у Београд

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2024. 17:08

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског-клиничког центра Републике Српске успјешно су извели ваздушни медицински транспорт двадесетједногодишњег пацијента из Подгорице у Београд, саопштено је и појашњено да је ријеч о осигуранику Фонда здравства Српске, те наглашено да је ово 44. овакав транспорт од почетка године.

Овим су потврдили своју кључну улогу у хитним интервенцијама и показали своју посвећеност и стручност када је ријеч о спасавању живота.

"Пацијент, чији су иницијали Д.Б. (21) претрпио је тешку повреду лијеве ноге, те је након оперативног лијечења у Клиничком центру Црне Горе транспортован у Клинику за ортопедију и трауматологију Војно-медицинске академије. Транспорт је изведен под строгим надзором медицинског особља, које је пацијенту пружило непрекидну подршку и мониторинг током цијелог лета", појаснили су из Хеликоптерског сервиса.

Хеликоптерски сервис Српске поново ангажован на гашењу пожара код Гацка

Хеликоптерски сервис Српске поново ангажован на гашењу пожара код Гацка

Захваљујући координисаном раду и врхунској опремљености, пацијент је сигурно стигао у специјализовану установу, гдје ће му бити пружена потребна специјалистичка њега.

"Ово је већ 44. успјешно реализован ваздушни медицински транспорт у овој години, што говори о високом нивоу ефикасности Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Овај сервис је постао незамјењив у пружању хитне медицинске помоћи, посебно у ситуацијама када је вријеме кључни фактор за спашавање живота", истиче се у саопштењу.

Такође, кажу да је сваки успјешан транспорт резултат заједничког рада и преданости да би се пружила најбоља могућа њега пацијентима.

Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

"Поносни смо на наш тим и њихову посвећеност. Љекари Универзитетског-клиничког центра Републике Српске такође су изразили задовољство успјешном сарадњом и истакли важност оваквих интервенција у побољшању здравствене заштите у региону", наводи се у саопштењу.

У саопштењу је закључено да Хеликоптерски сервис и даље остаје на располагању за све хитне медицинске потребе, настављајући да пружа брзу и ефикасну помоћ онима којима је најпотребнија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.