Требиње

Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

  • Извор: СРНА
  • 18.06.2024. 12:24

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је да ће стационирање хеликоптера МУП-а Србије у Требињу за гашење пожара током љетне сезоне много значити када је ријеч о сузбијању ватрених стихија и у другим ванредним ситуацијама на том подручју.

Кустурић је рекао Срни да је тај посао, који је био иницијатива Хеликоптерске јединице МУП-а Србије и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, одобрен и договорен између званичника двије земље на недавном Свесрпском сабору.

Он је прецизирао да ће посаду хеликоптера "бел 212" МУП-а Србије, наизмјенично чинити пилоти Хеликоптерске јединице МУП-а Србије и Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Двомјесечна беба хеликоптером превезена из Бањалуке у Београд

Двомјесечна беба хеликоптером превезена из Бањалуке у Београд

Кустурић је навео да би тај хеликоптер требао да данас долети на подручје Требиња и остане тамо на дежурству.

"Посада ће бити дежурна и у приправности цијело љето да би могли дјеловати у случају пожара", рекао је он.

Кустурић је навео да се претходних пола године радила обука пилота Хеликоптерског сервиса Републике Српске за тај тип хеликоптера.

"Ријеч о летјелици која превентивно и више него ефикасно може да сузбија ширење пожара", појаснио је Кустурић и додао да ће присуство овог хеликоптера Хеликоптерском сервису Српске много олакшати посао, јер овај сервис осим гашења пожара мора да брине и о медицинским евакуацијама.

Пронађена два новчаника у Бањалуци, трага се за власницима

Пронађена два новчаника у Бањалуци, трага се за власницима

Стационирање хеликоптера МУП-а Србије у Требињу представља прву реализацију договора са недавно одржаног Свесрпског сабора у Београду које су постигла двојица министара са представницима полицијских управа Србије и Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм