Osiguranik Fonda zdravstva Srpske

Helikopterski servis Srpske transportovao pacijenta iz Podgorice u Beograd

  • Izvor: SRNA
  • 07.08.2024. 17:08

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izveli vazdušni medicinski transport dvadesetjednogodišnjeg pacijenta iz Podgorice u Beograd, saopšteno je i pojašnjeno da je riječ o osiguraniku Fonda zdravstva Srpske, te naglašeno da je ovo 44. ovakav transport od početka godine.

Ovim su potvrdili svoju ključnu ulogu u hitnim intervencijama i pokazali svoju posvećenost i stručnost kada je riječ o spasavanju života.

"Pacijent, čiji su inicijali D.B. (21) pretrpio je tešku povredu lijeve noge, te je nakon operativnog liječenja u Kliničkom centru Crne Gore transportovan u Kliniku za ortopediju i traumatologiju Vojno-medicinske akademije. Transport je izveden pod strogim nadzorom medicinskog osoblja, koje je pacijentu pružilo neprekidnu podršku i monitoring tokom cijelog leta", pojasnili su iz Helikopterskog servisa.

Helikopterski servis Srpske ponovo angažovan na gašenju požara kod Gacka

Helikopterski servis Srpske ponovo angažovan na gašenju požara kod Gacka

Zahvaljujući koordinisanom radu i vrhunskoj opremljenosti, pacijent je sigurno stigao u specijalizovanu ustanovu, gdje će mu biti pružena potrebna specijalistička njega.

"Ovo je već 44. uspješno realizovan vazdušni medicinski transport u ovoj godini, što govori o visokom nivou efikasnosti Helikopterskog servisa Republike Srpske. Ovaj servis je postao nezamjenjiv u pružanju hitne medicinske pomoći, posebno u situacijama kada je vrijeme ključni faktor za spašavanje života", ističe se u saopštenju.

Takođe, kažu da je svaki uspješan transport rezultat zajedničkog rada i predanosti da bi se pružila najbolja moguća njega pacijentima.

Kusturić: Helikopter iz Srbije olakšaće rad Helikopterskom servisu Srpske

Kusturić: Helikopter iz Srbije olakšaće rad Helikopterskom servisu Srpske

"Ponosni smo na naš tim i njihovu posvećenost. Ljekari Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske takođe su izrazili zadovoljstvo uspješnom saradnjom i istakli važnost ovakvih intervencija u poboljšanju zdravstvene zaštite u regionu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je zaključeno da Helikopterski servis i dalje ostaje na raspolaganju za sve hitne medicinske potrebe, nastavljajući da pruža brzu i efikasnu pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.