Покварена јаја су веома опасна по здравље, стога је веома важно провјерити њихову свјежину прије употребе.
Нутриционисткиња Наташа Ђукић, подијелила је са својим пратиоцима трик, уз помоћ ког ћете лако знати да ли је јаје још увијек за употребу.
– Ако нисте сигурни да ли су јаја која сте купили свјежа, ставите их у чашу пуну хладне воде. У случају да падну на дно, она су свјежа, а ако плутају, то је знак да би требало да их баците, истиче нутриционисткиња.
Покварено јаје не зове се мућак за џабе. Kада мућкате јаје оно испушта звук и тако можете да провјерите да ли је покварено, преноси Жена Блиц.
Свима је познат мирис, тј. смрад поквареног јајета. Ако осјетите сумпураст и јак смрад када отворите јаје, то је сигуран знак да је јаје покварено и да га треба бацити.