Ни лоше вријеме их није спријечило

Ђурђевданска улична трка

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2024. 19:49

Ни лоше вријеме праћено кишом није спријечило оне најмлађе да уз велику подршку публике и школских другара дају све од себе у борби за медаљу. Кажу, учествоваће и наредне године.

"Стварно сам жељела да будем прва и ево жеља ми се испунила. Па вјероватно хоћу (Поново да будеш прва) ДА!", каже Теодора Стајић, ученик другог разреда ОШ „Петар Петровић Његош“.

"Нисам баш али ето потрефило се. Није било тешко, трчала сам најбрже што сам могла", каже Сара Тошовић, ученик петог разреда ОШ "Свети Сава". 

"Било је добро. Били су мело повукли, али био сам бржи. Потрчао сам и био сам први", каже Јована Кезуновић, ученик трећег разреда у ОШ "Јован Дучић".

Организатори истичу да ова манифестација има за циљ промоцију здравог живота и спорта, али и скретање пажње на младост која живи у Источном Сарајеву. Додају да је пронаталитетна политика изузетно важна, а овај град сваким даном броји све више дјеце.

"Категорије које се данас такмиче су ученици од других до деветих разреда  и средњошколци од првог до четвртог разреда. Награде су од првог до петог мјеста медаље а побједници, када се сумирају резултати, добијају као свеукупни побједници пехар", каже Славица Говедарица, наставник физичког васпитања у ОШ Петар Петровић Његош.

"И да прије свега кажемо да је то генерација која представља нашу будућност. То су генерације за које сви треба да се боримо и да им обезбиједимо мир, благостање, стабилност и да и Република Српска и наша Источна Илиџа наставе путем који треба да обезбиједи прије свега здрав живот", каже Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Ђурђевданска улична трка одавно је традиционална манифестација. Ове године одржана је 18. По реду, док је 2023. Године отказана због трагедије која се десила у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, те у селима Дубони и Малом Орашју.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм