Ni loše vrijeme ih nije spriječilo

Đurđevdanska ulična trka

  • Izvor: ATV
  • 10.05.2024. 19:49

Ni loše vrijeme praćeno kišom nije spriječilo one najmlađe da uz veliku podršku publike i školskih drugara daju sve od sebe u borbi za medalju. Kažu, učestvovaće i naredne godine.

"Stvarno sam željela da budem prva i evo želja mi se ispunila. Pa vjerovatno hoću (Ponovo da budeš prva) DA!", kaže Teodora Stajić, učenik drugog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“.

"Nisam baš ali eto potrefilo se. Nije bilo teško, trčala sam najbrže što sam mogla", kaže Sara Tošović, učenik petog razreda OŠ "Sveti Sava". 

"Bilo je dobro. Bili su melo povukli, ali bio sam brži. Potrčao sam i bio sam prvi", kaže Jovana Kezunović, učenik trećeg razreda u OŠ "Jovan Dučić".

Organizatori ističu da ova manifestacija ima za cilj promociju zdravog života i sporta, ali i skretanje pažnje na mladost koja živi u Istočnom Sarajevu. Dodaju da je pronatalitetna politika izuzetno važna, a ovaj grad svakim danom broji sve više djece.

"Kategorije koje se danas takmiče su učenici od drugih do devetih razreda  i srednjoškolci od prvog do četvrtog razreda. Nagrade su od prvog do petog mjesta medalje a pobjednici, kada se sumiraju rezultati, dobijaju kao sveukupni pobjednici pehar", kaže Slavica Govedarica, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ Petar Petrović Njegoš.

"I da prije svega kažemo da je to generacija koja predstavlja našu budućnost. To su generacije za koje svi treba da se borimo i da im obezbijedimo mir, blagostanje, stabilnost i da i Republika Srpska i naša Istočna Ilidža nastave putem koji treba da obezbijedi prije svega zdrav život", kaže Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Đurđevdanska ulična trka odavno je tradicionalna manifestacija. Ove godine održana je 18. Po redu, dok je 2023. Godine otkazana zbog tragedije koja se desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, te u selima Duboni i Malom Orašju.

Pratite nas i putem Vibera