Љекар из Бијељине

Др Ђоко Новаковић - млади хирург и заљубљеник у фудбал

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 19:38

Млади љекар Ђоко Новаковић из Бијељине, успио је да пронађе савршен спој двије ствари које воли – медицине и спорта.

"Изаберите посао који волите и нећете морати радити нити један дан у животу”. Иако наизглед звучи једноставно, иза одабира занимања и остваривања резултата, поред храбрости и одлуке, стоји и велики труд, каже др Новаковић.

Јако рано знао је да је његов животни пут медицина. Након завршене средње медицинске школе у Бијељини, стиче диплому на Медицинском факултету у Фочи. 2017. године почео је да волонтира на одјељењу Опште хирургије ЈЗУ Болнице “Свети врачеви” у Бијељини.

“Управо то волонтирање на одјељењу хирургије утицало је на одабир специјализације. Иако сам одувијек знао да је медицина мој позив и да желим да помажем људима, као свршени студент двоумио сам се између неколико област и на крају је превагнула управо општа хирургија. Након обављеног специјалистичког стажа у Бијељини, Београду и Бањалуци, ове године сам и званично постао специјалиста опште хирургије, што ме чини неизмјерно радосним”, каже др Новаковић.

Поред медицине, цијелог живота гаји велику љубав и према спорту. Страствени је заљубљеник у фудбал и истакнути спортски радник. Уз вриједан труд и рад успио је да споји двије ствари које највише воли.

"Већ седам година сам један од љекара волонтера у Фудбалском клубу Радник у Бијељини. С обзиром да живим у Доњој Буковици, посебно сам привржен нашем сеоском клубу ФК "Слога". Увијек истичем да је бављење спортом пола здравља. Здравствене предности које доноси бављење спортом су бројне и увијек то изнова наглашавам – поред тога што смањује ризик од многих болести, спорт нас и повезује. То се посебно односи на дјецу, за које је бављење неким спортом често и много више од физичке активности", објашњава др Новаковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: