Ljekar iz Bijeljine

Dr Đoko Novaković - mladi hirurg i zaljubljenik u fudbal

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2024. 19:38

Mladi ljekar Đoko Novaković iz Bijeljine, uspio je da pronađe savršen spoj dvije stvari koje voli – medicine i sporta.

"Izaberite posao koji volite i nećete morati raditi niti jedan dan u životu”. Iako naizgled zvuči jednostavno, iza odabira zanimanja i ostvarivanja rezultata, pored hrabrosti i odluke, stoji i veliki trud, kaže dr Novaković.

Jako rano znao je da je njegov životni put medicina. Nakon završene srednje medicinske škole u Bijeljini, stiče diplomu na Medicinskom fakultetu u Foči. 2017. godine počeo je da volontira na odjeljenju Opšte hirurgije JZU Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini.

“Upravo to volontiranje na odjeljenju hirurgije uticalo je na odabir specijalizacije. Iako sam oduvijek znao da je medicina moj poziv i da želim da pomažem ljudima, kao svršeni student dvoumio sam se između nekoliko oblast i na kraju je prevagnula upravo opšta hirurgija. Nakon obavljenog specijalističkog staža u Bijeljini, Beogradu i Banjaluci, ove godine sam i zvanično postao specijalista opšte hirurgije, što me čini neizmjerno radosnim”, kaže dr Novaković.

Pored medicine, cijelog života gaji veliku ljubav i prema sportu. Strastveni je zaljubljenik u fudbal i istaknuti sportski radnik. Uz vrijedan trud i rad uspio je da spoji dvije stvari koje najviše voli.

"Već sedam godina sam jedan od ljekara volontera u Fudbalskom klubu Radnik u Bijeljini. S obzirom da živim u Donjoj Bukovici, posebno sam privržen našem seoskom klubu FK "Sloga". Uvijek ističem da je bavljenje sportom pola zdravlja. Zdravstvene prednosti koje donosi bavljenje sportom su brojne i uvijek to iznova naglašavam – pored toga što smanjuje rizik od mnogih bolesti, sport nas i povezuje. To se posebno odnosi na djecu, za koje je bavljenje nekim sportom često i mnogo više od fizičke aktivnosti", objašnjava dr Novaković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: