Дјечије срце

Дјечак продаје крофне да скупи новац за лијечење мајке

  • Извор: Курир
  • 12.06.2024. 13:05

Син Бранке Дејановић (44), којој је прије двије године дијагностикована промјена у омотачу ишијадикуса, након биопсије и присуство малигног саркома меких ткива, и која се и даље бори са тешком болешћу, прикупља новац за њено лијечење.

На друштвеним мрежама појавила се фотографија малишана који на улици продаје крофне и пецива како би прикупио средства.

“Дечко се бори за мајку да преживи од рака. Кад то видим душа ме заболи. Ко може нека пошаље 1661 на 3030”, написали су Београђани.

Бранка Дејановић је недавно гостовала и на "Курир" телевизији гдје је причала о својој болести. Иако је оперисана, тумор није у потпуности уклоњен, па се наставило са хемиотерапијом и зрачењем Икс ножем.

Преваром оштетили банку за 3,5 милиона марака

Преваром оштетили банку за 3,5 милиона марака

Крајем прошле године уочене су промјене на плућима и карлици, а након резултата биопсије, планира се лијечење у иностранству имунотерапијама у виду пептидне вакцине. Бранка се храбро борила са болешћу ове двије године и наставља да се бори, али јој је потребна и помоћ, преноси "Курир".

“Дуго прије него што ми је постављена дијагноза, три и по године раније имала сам типичне проблеме са ишијасом. Имала сам болове у нози и тако се то завршавало. Одете код љекара и добијете нешто да вам болови прођу. Уз то идете мало у шетње и на вјежбе. Периоди између тих ситуација су бивали све краћи, а поклопили су се са периодом пандемије короне када су болнице биле у ковид системима. Нисте имали могућност да одете негдје осим ако није хитан случај”, казала је Бранка и додала:

“У неком тренутку када сам кренула мало озбиљније да то лијечим вјежбама, физијатар који је са мном радио је предложио да снимим и доњи дио магнетом, јер смо до тад снимали само лумбални дио кичме. Када сам урадила тај снимак уочена је та промјена у омотачу ишијадикуса. Та промјена се назива шваном и по правилу је бенигна”.

Ђајић: Са Петричевићем наставак едукације и унапређење здравственог система

Ђајић: Са Петричевићем наставак едукације и унапређење здравственог система

Међутим, у њеном случају откривен је малигни сарком меких ткива:

“Нико не може то да зна унапријед. Ако је 99.9 одсто случајева бенигно нормално је да се има таква претпоставка. Нисам то толико трагично схватала. Заиста сам наилазила на неке ријечи утјехе и наде, базиране на знању љекара шта може да се уради. У почетку су прогнозе биле заиста оптимистичне. Међутим тај неки подтип или мутација није одреаговала на хемотерапију”.

Када је у питању њен квалитет живота каже да је он нарушен искључиво боловима.

“На квалитет живота је утицало само боловима. Када постоји та упала болови су били страшни, мада су они кренули да се умањују већ након операције јер је притисак тумора на нерв попустио. Сада је уназад два три мјесеца поново почело, али још увијек то није континуирано као прије операције. Надам се да ћемо успјети да адекватно одреагујемо, јер то је једино што ми је преостало”, каже ова храбра жена.

Помоћ у Србији за Бранку Дејановић

слањем поруке 1661 на број 3030, или уплатом на жиро рачуне

Динарски рачун: 160-6000001908591-89

Девизни рачун: 160-6000001909735-52

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.