Dječije srce

Dječak prodaje krofne da skupi novac za liječenje majke

  • Izvor: Kurir
  • 12.06.2024. 13:05

Sin Branke Dejanović (44), kojoj je prije dvije godine dijagnostikovana promjena u omotaču išijadikusa, nakon biopsije i prisustvo malignog sarkoma mekih tkiva, i koja se i dalje bori sa teškom bolešću, prikuplja novac za njeno liječenje.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija mališana koji na ulici prodaje krofne i peciva kako bi prikupio sredstva.

“Dečko se bori za majku da preživi od raka. Kad to vidim duša me zaboli. Ko može neka pošalje 1661 na 3030”, napisali su Beograđani.

Branka Dejanović je nedavno gostovala i na "Kurir" televiziji gdje je pričala o svojoj bolesti. Iako je operisana, tumor nije u potpunosti uklonjen, pa se nastavilo sa hemioterapijom i zračenjem Iks nožem.

Prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka

Prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka

Krajem prošle godine uočene su promjene na plućima i karlici, a nakon rezultata biopsije, planira se liječenje u inostranstvu imunoterapijama u vidu peptidne vakcine. Branka se hrabro borila sa bolešću ove dvije godine i nastavlja da se bori, ali joj je potrebna i pomoć, prenosi "Kurir".

“Dugo prije nego što mi je postavljena dijagnoza, tri i po godine ranije imala sam tipične probleme sa išijasom. Imala sam bolove u nozi i tako se to završavalo. Odete kod ljekara i dobijete nešto da vam bolovi prođu. Uz to idete malo u šetnje i na vježbe. Periodi između tih situacija su bivali sve kraći, a poklopili su se sa periodom pandemije korone kada su bolnice bile u kovid sistemima. Niste imali mogućnost da odete negdje osim ako nije hitan slučaj”, kazala je Branka i dodala:

“U nekom trenutku kada sam krenula malo ozbiljnije da to liječim vježbama, fizijatar koji je sa mnom radio je predložio da snimim i donji dio magnetom, jer smo do tad snimali samo lumbalni dio kičme. Kada sam uradila taj snimak uočena je ta promjena u omotaču išijadikusa. Ta promjena se naziva švanom i po pravilu je benigna”.

Đajić: Sa Petričevićem nastavak edukacije i unapređenje zdravstvenog sistema

Đajić: Sa Petričevićem nastavak edukacije i unapređenje zdravstvenog sistema

Međutim, u njenom slučaju otkriven je maligni sarkom mekih tkiva:

“Niko ne može to da zna unaprijed. Ako je 99.9 odsto slučajeva benigno normalno je da se ima takva pretpostavka. Nisam to toliko tragično shvatala. Zaista sam nailazila na neke riječi utjehe i nade, bazirane na znanju ljekara šta može da se uradi. U početku su prognoze bile zaista optimistične. Međutim taj neki podtip ili mutacija nije odreagovala na hemoterapiju”.

Kada je u pitanju njen kvalitet života kaže da je on narušen isključivo bolovima.

“Na kvalitet života je uticalo samo bolovima. Kada postoji ta upala bolovi su bili strašni, mada su oni krenuli da se umanjuju već nakon operacije jer je pritisak tumora na nerv popustio. Sada je unazad dva tri mjeseca ponovo počelo, ali još uvijek to nije kontinuirano kao prije operacije. Nadam se da ćemo uspjeti da adekvatno odreagujemo, jer to je jedino što mi je preostalo”, kaže ova hrabra žena.

Pomoć u Srbiji za Branku Dejanović

slanjem poruke 1661 na broj 3030, ili uplatom na žiro račune

Dinarski račun: 160-6000001908591-89

Devizni račun: 160-6000001909735-52

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: