Вјежба у случају земљотреса

Директор Гимназије за АТВ о стању ученика којима је позлило током вјежбе

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2023. 12:09

Током данашње показне вјежбе у Бањалуци поводом годишњице земљотреса шесторо ученика добило је љекарску помоћ.

Да је све у реду са њима потврдила је АТВ-у директор Гимназије Вита Малешевић.

"Имали смо показну вјежбу у случају земљотреса и то смо успјешно одрадили. Дјеца су добро одглумила повреде. Предвиђено је да 600 дјеце учествује у вјежби, предвиђено је да ће некоме бити лоше од сирена, адреналина итд. Тако да је било неколико дјеце којој није било добро и која су пала у несвијест. Дјеца нису доручковала, они по обичају не доручкују и то није први пут. Њима буде лоше и овако, често зовемо хитну због дјеце која су пала у несвијест, па се испостави да дјеца нису доручковала. Било је шесторо дјеце, ми смо одмах интервенисали, позвали смо Хитну помоћ", каже Малешевић.

Она наглашава да је на вјежби била присутна хитна помоћ која је учествовала у активностима, као и хитна помоћ за случају да некоме позли.

"Све је на брзину завршено, није било проблема. Контактирали смо родитеље, све је у реду. Чисто мало страх, глад, исцрпљеност", каже Малешевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.