Гацко

Благоје Говедарица - сликар хуманог срца

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2024. 12:34

Владенка Беатовић из Гацка, болује од канцера дебелог цријева, који је откривен 2021. године. Како би наставила лијечење, хитно мора да прими посебан лијек који много кошта.

У хуману мисију прикупљања средстава за пријеко потребан лијек, укључио се и Благоје Говедарица.

Сликар и хуманитарац из Гацка, урадио је портрет Петра Другог Петровића Његоша, којег ће ставити на аукцију, те ће сав новац, прикупљен од продаје овог умјетничког дијела, ићи за лијечење Владенке Беатовић.

- Урадио сам портрет Петра другог Петровића Његоша. На идеју сам дошао по други пут, јер сам већ једном, односно у октобру урадио исту ствар са суграђанина Павла Миловића тада је у питању био портрет патријарха Павла. Сав прилог од продаје слике, биће усмјерен за лијечење наше суграђанке Владенке - каже Благоје за АТВ јутро.

За Благоја, Његош је једна од најсјајнијих личности српства.

- Као једна од најсјајнијих личности српства свих времена, послије патријарха Павла, то ми је била жеља - истиче сликар из Гацка.

Цртањем се како каже, бави читав живот.

- Читав живот се бавим цртањем. Портретима сам почео да се бавим од основне школе, а у посљедњих пар година то сам дигао на мало професионалнији ниво - казао је Благоје.

Сви који сте у могућности и желите да помогнете, можете то урадити позивом на број 1401!

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.