Gacko

Blagoje Govedarica - slikar humanog srca

  • Izvor: ATV
  • 08.08.2024. 12:34

Vladenka Beatović iz Gacka, boluje od kancera debelog crijeva, koji je otkriven 2021. godine. Kako bi nastavila liječenje, hitno mora da primi poseban lijek koji mnogo košta.

U humanu misiju prikupljanja sredstava za prijeko potreban lijek, uključio se i Blagoje Govedarica.

Slikar i humanitarac iz Gacka, uradio je portret Petra Drugog Petrovića Njegoša, kojeg će staviti na aukciju, te će sav novac, prikupljen od prodaje ovog umjetničkog dijela, ići za liječenje Vladenke Beatović.

- Uradio sam portret Petra drugog Petrovića Njegoša. Na ideju sam došao po drugi put, jer sam već jednom, odnosno u oktobru uradio istu stvar sa sugrađanina Pavla Milovića tada je u pitanju bio portret patrijarha Pavla. Sav prilog od prodaje slike, biće usmjeren za liječenje naše sugrađanke Vladenke - kaže Blagoje za ATV jutro.

Za Blagoja, Njegoš je jedna od najsjajnijih ličnosti srpstva.

- Kao jedna od najsjajnijih ličnosti srpstva svih vremena, poslije patrijarha Pavla, to mi je bila želja - ističe slikar iz Gacka.

Crtanjem se kako kaže, bavi čitav život.

- Čitav život se bavim crtanjem. Portretima sam počeo da se bavim od osnovne škole, a u posljednjih par godina to sam digao na malo profesionalniji nivo - kazao je Blagoje.

Svi koji ste u mogućnosti i želite da pomognete, možete to uraditi pozivom na broj 1401!

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.