Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu

Vulić: Skaj ministru najbolje da se drži svoje čaršije, MUP Srpske je institucija

  • Izvor: SRNA
  • 29.07.2024. 17:18

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za Srnu da je Еlmedin Konaković politički diletant koji iz dana u dan potvrđuje da nije dorastao funkciji koju obavlja, dok sa druge strane glumi sveznalicu, a suštini je ostao mali sarajevski, lokalni političar u pokušaju.

"Drago mi je da je danas konačno priznao da su oni u MIP-u samo poštari, ali za razliku od profesionalaca, ovi poštari u MIP-u daju sebi za pravo da poštu i otvaraju, a ako im ne odgovara sadržina i da je bace ili stopiraju", istakla je Vulićeva.

Govoreći o sporazumu o policijskoj saradnji BiH i Srbije, koja je postala top tema u bošnjačkom Sarajevu, Vulićeva je rekla da je godinama njihova bolna tačka Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, jer im nije uspjela reforma policije koju je zaustavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dačić upitao Konakovića: Koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete dajući im državljanstva poslije rata u BiH?

Dačić upitao Konakovića: Koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete dajući im državljanstva poslije rata u BiH?

"Svi oni znaju da je MUP Republike Srpske najbolje organizovan od svih ministarstava u BiH i FBiH i to ne mogu da prebole, kao što ne mogu da prebole ni neuspjeh reforme policije i još jedan pokušaj prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH. Sada, 14 godina od potpisivanja Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije, probošnjačke stranke aktuelizuju tu temu i zloupotrebljavaju je u predizborne svrhe, međusobno se optužujući s ciljem dodvoravanja svojim biračima i borbe za titulu 'prvog među muslimanima'", naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je MUP Srpske na čelu sa ministrom Sinišom Karanom i direktorom Policije Sinišom Kostreševićem, institucija za sva MUP u kantonima i FBiH, a posebno za skaj ministra Еlmedina Konakovića.

Kabinet srpskog člana Predsjedništva zatražio od Konakovića da hitno odobri dolazak helikoptera MUP-a Srbije

Kabinet srpskog člana Predsjedništva zatražio od Konakovića da hitno odobri dolazak helikoptera MUP-a Srbije

Ono što je u svim zemljama normalno da policije sarađuju, stavljaju se na raspolaganje jedni drugima kada to iziskuju potrebe, rekla je Vulićeva, nije normalno samo bošnjačkom političkom korpusu u ovoj vještačkoj tvorevini zvanoj BiH.

"To su frustrirani ljudi, opterećeni Republikom Srpskom i svim što ima prefiks srpski, jer bi htjeli da kontrolišu sve, da je sve pod jednom kapom i jednom upravom - njihovom i političkog Sarajeva. Međutim, to se nikada neće desiti, i oni znaju da je to jedina jedina istina, a to što su ih izlagali odlazeći Majkl Marfi i nelegalni Kristijan Šmit, obećavajući im ispunjena sna o bošnjačkoj unitarnoj BiH, već je njihov problem.

I nema tu ništa čudno s obzirom na to da nekad muslimani, sada Bošnjaci pripadaju narodu koji je kroz vijekove bio u ulozi vazala i sluga stranom faktoru. Tako je i danas, kako su i sami potvrdili veži konja gdje ti aga kaže. Vezujući tako konja, stigli su tu gdje su stigli", rekla je Vulićeva.

Vulić: Konaković ministar samo bošnjačkog naroda

Vulić: Konaković ministar samo bošnjačkog naroda

Osvrnuvši se na pismo Konakovića upućeno ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačiću u kojem navodi da Srbija ne može, kako kaže, držati moralne pridike BiH, Vulićeva je rekla da nije žalosno bilo bi smiješno.

"Jedan skaj ministar daje sebi za pravo da šalje pismo i drži predavanje ministru sa zavidnom karijerom, iz uređene i snažne države kao što je Srbija!? Nevjerovatno. Ko o čemu Konaković o moralu i 'bošnjačkoj žrtvi'!? Mislim da je Еlmedinu Konakoviću najbolje da se drži svoje čaršije i mjesne zajednice, jer za drugo i nije", zaključila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.