Упућена ургенција

Кабинет српског члана Предсједништва затражио од Конаковића да хитно одобри долазак хеликоптера МУП-а Србије

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2024. 15:36

Кабинет српског члана Предсједништва БиХ упутио је допис-ургенцију министру иностраних послова у Савјету мниистара Елмедину Конаковићу у коме траже да хитно и без одлагања одобре долазак и прелет хеликоптера МУП-а Србије да би помогао гашење пожара на подручју општине Гацко, те да тако покаже одговорност према људским животима, сазнаје Срна.

Према сазнањима Срне, у допису је наглашено да хитне ситуације захтијевају хитне реакције, те да у овом моменту нема мјеста политици и међунационалним разрачунавањима, јер су људски животи и њихова имовина апсолутни приоритет.

Из Кабинета су нагласили да су добили сазнања да МИП још није одобрио прелет и долазак хеликоптера МУП-а Републике Србије који би помогао у гашењу ватре, а самим тим и у санирању материјалне штете и евентуалних несрећа које могу настати ако се у најскоријем периоду пожар не стави под контролу.

Кустурић: МИП да се бави политиком на другим пољима, а не на пожаришту

Кустурић: МИП да се бави политиком на другим пољима, а не на пожаришту

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске активни су од јуче на пожаришту на територији општине Гацко са једним кју хеликоптером типа "коала".

Ријеч је о веома неприступачном терену, а гашење омета јак вјетар и изузетно висока температура ваздуха.

Овако широку пожаришну линију веома је тешко локализовати ангажовањем само једног хеликоптера, који је јуче до 12.00 часова избацио 25 тона воде, уз надљудске напоре директора Хеликоптерског сервиса Бобана Кустурића и његовог тима, и с тога је помоћ хеликоптера из Србије неопходна.

Поново активиран планински пожар у Гацку, угашен у Церничком пољу

Поново активиран планински пожар у Гацку, угашен у Церничком пољу

И док пилоти Хеликоптерског сервиса гасе пожар и врше медицинске евакуације пацијената, за то вријеме запослени у МИП-у ћуте и не реагују.

Поставља се питање да ли ће ова хитна реакција Кабинета српског члана Предсједништва пробудити запослене у МИП-у, на челу са министром Конаковићем, да хитно реагују и одобре долазак хеликоптера који би значио велику помоћ на пожаришту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.