Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku

Varhelji: Otvoren evropski put za BiH

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2022. 14:51

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji poručio je da je otvoren evropski put za BiH, nakon što je Savjet EU za opšte poslove predložili dodjeljivanje kandidatskog statusa BiH.

"Evropa ispunjava obećanja i danas je ostvareno jedno veliko dostignuće u politici proširenja EU. Velike su nade i očekivanja da će se ispuniti 14 ključnih prioriteta u korist građana BiH", naveo je Varhelji u objavi na Tviteru.

Ministri iz Savjeta EU za opšte poslove postigli su danas dogovor da BiH treba formalno da postane kandidat za pridruživanje evropskom bloku, u preporuci koju lideri Unije trebaju da usvoje u četvrtak, 15. decembra.

BiH će se pridružiti ostalim zemljama kandidatima - Albaniji, Moldaviji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Turskoj i Ukrajini - u prosecu pridruživanja, koji može da traje godinama i koji obuhvata kompleksne pregovore o usklađivanju lokalnih zakona sa zakonodav

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.