Не могу да приме плату

У ФБиХ немају рјешење за лица са америчке црне листе, поједини желе да се ''преселе'' у Српску

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2024. 19:12

Поједина санкционисана лица у другом ентитету, како сазнајемо, размишљају да промјене пребивалиште у Републику Српску, како би у будућности могли да раде и примају плату.

У ФБиХ се не баве проблемима грађана који не могу да остваре своја основна људска права. Углавном се баве санкцијама у Републици Српској. 

Видовић: Амбасада САД наредила банкама затварање рачуна у Српској

Видовић: Амбасада САД наредила банкама затварање рачуна у Српској

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламентарне скупштине БиХ Маринко Чавара за своја права се бори већ пола године. Пребивалиште не може да промијени јер би тако изгубио мандат. 

"Парламентарна скупштина БиХ није пронашла начин исплате плате те ми није исплатила плату и остала примања на која имам право из радног односа задњих шест мјесеци", каже Чавара.

Радивојац: Агенција за банкарство треба да уђе у банке и изврши контролу

Радивојац: Агенција за банкарство треба да уђе у банке и изврши контролу

Рјешење нису пронашли ни министри у Савјету министара БиХ који долазе из другог ентитета, а којима је Чавара писао прије неколико мјесеци. 

Највиши званичници Српске налазе се на америчкој црној листи. Народна скупштина измијенила је неколико закона како би могли да примају плате.

"То је њихов проблем. Ми смо тај проблем ријешили. Можда они не смију тај проблем да ријеше. Да се некоме не замјере. -Како функционише исплата плате у вашем случају? -Ја добијем поштом. Дође поштар ја пребројим и примим", каже Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Српске. 

НЛБ банка зарађује у Српској, зараду шаље у иностранство

НЛБ банка зарађује у Српској, зараду шаље у иностранство

У ФБиХ су санкционисани и садашњи и бивши функционери. Међу њима су Мирсад Кукић, Асим Сарајелић, Амир Зукић, Фадил Новалић, Осман Мехмедагић  и други. И док се у другоме ентитету сладе санкцијама лицима и компанијама у Српској, са својим проблемима никако да се суоче. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм