Ne mogu da prime platu

U FBiH nemaju rješenje za lica sa američke crne liste, pojedini žele da se ''presele'' u Srpsku

  • Izvor: ATV
  • 27.08.2024. 19:12

Pojedina sankcionisana lica u drugom entitetu, kako saznajemo, razmišljaju da promjene prebivalište u Republiku Srpsku, kako bi u budućnosti mogli da rade i primaju platu.

U FBiH se ne bave problemima građana koji ne mogu da ostvare svoja osnovna ljudska prava. Uglavnom se bave sankcijama u Republici Srpskoj. 

Vidović: Ambasada SAD naredila bankama zatvaranje računa u Srpskoj

Vidović: Ambasada SAD naredila bankama zatvaranje računa u Srpskoj

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara za svoja prava se bori već pola godine. Prebivalište ne može da promijeni jer bi tako izgubio mandat. 

"Parlamentarna skupština BiH nije pronašla način isplate plate te mi nije isplatila platu i ostala primanja na koja imam pravo iz radnog odnosa zadnjih šest mjeseci", kaže Čavara.

Radivojac: Agencija za bankarstvo treba da uđe u banke i izvrši kontrolu

Radivojac: Agencija za bankarstvo treba da uđe u banke i izvrši kontrolu

Rješenje nisu pronašli ni ministri u Savjetu ministara BiH koji dolaze iz drugog entiteta, a kojima je Čavara pisao prije nekoliko mjeseci. 

Najviši zvaničnici Srpske nalaze se na američkoj crnoj listi. Narodna skupština izmijenila je nekoliko zakona kako bi mogli da primaju plate.

"To je njihov problem. Mi smo taj problem riješili. Možda oni ne smiju taj problem da riješe. Da se nekome ne zamjere. -Kako funkcioniše isplata plate u vašem slučaju? -Ja dobijem poštom. Dođe poštar ja prebrojim i primim", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Srpske. 

NLB banka zarađuje u Srpskoj, zaradu šalje u inostranstvo

NLB banka zarađuje u Srpskoj, zaradu šalje u inostranstvo

U FBiH su sankcionisani i sadašnji i bivši funkcioneri. Među njima su Mirsad Kukić, Asim Sarajelić, Amir Zukić, Fadil Novalić, Osman Mehmedagić  i drugi. I dok se u drugome entitetu slade sankcijama licima i kompanijama u Srpskoj, sa svojim problemima nikako da se suoče. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)