Правник

Тадић: Марфи да престане да критикује Српску која брани Дејтонски споразум

  • 24.05.2024. 13:39

Нема никакве потребе да амерички амбасадор Мајкл Марфи брани БиХ од Републике Српске, јер ће Српска увијек заштитити и Дејтонски мировни споразум и БиХ, и на тај начин заштитити и мир и себе саму, поручио је правник Огњен Тадић.

Тадић је за Срну рекао да Марфи треба да престане да критикује Републику Српску што брани и себе и БиХ и да почне да критикује политичко Сарајево и Кристијана Шмита који нападају и БиХ И Републику Српску.

"Ако амбасадор Марфи хоће да буде активан учесник политике у БиХ онда нека поднесе оставку, узме држављанство БиХ и формално преузме чело `тројке` или нека како треба врши мандат америчког амбасадора", поручио је Тадић.

Фијаско резолуције о Сребреници се огледа у новим пријетњама Марфија

Фијаско резолуције о Сребреници се огледа у новим пријетњама Марфија

Амбасада САД објавила је да сецесија или "раздруживање" Републике Српске не значи њену независност нити крај БиХ него значи крај Републике Српске".

Из Амбасаде су истакли да је јуче објављено да је Влада Републике Српске донијела званичну одлуку да предложи "раздруживање" Републике Српске од БиХ, те оцијенили да је то "опасно, неодговорно, антидејтонско дјеловање које излаже ризику територијални интегритет, суверенитет и мултиетнички карактер БиХ".





Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)