Pravnik

Tadić: Marfi da prestane da kritikuje Srpsku koja brani Dejtonski sporazum

  • 24.05.2024. 13:39

Nema nikakve potrebe da američki ambasador Majkl Marfi brani BiH od Republike Srpske, jer će Srpska uvijek zaštititi i Dejtonski mirovni sporazum i BiH, i na taj način zaštititi i mir i sebe samu, poručio je pravnik Ognjen Tadić.

Tadić je za Srnu rekao da Marfi treba da prestane da kritikuje Republiku Srpsku što brani i sebe i BiH i da počne da kritikuje političko Sarajevo i Kristijana Šmita koji napadaju i BiH I Republiku Srpsku.

"Ako ambasador Marfi hoće da bude aktivan učesnik politike u BiH onda neka podnese ostavku, uzme državljanstvo BiH i formalno preuzme čelo `trojke` ili neka kako treba vrši mandat američkog ambasadora", poručio je Tadić.

Fijasko rezolucije o Srebrenici se ogleda u novim prijetnjama Marfija

Fijasko rezolucije o Srebrenici se ogleda u novim prijetnjama Marfija

Ambasada SAD objavila je da secesija ili "razdruživanje" Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Republike Srpske".

Iz Ambasade su istakli da je juče objavljeno da je Vlada Republike Srpske donijela zvaničnu odluku da predloži "razdruživanje" Republike Srpske od BiH, te ocijenili da je to "opasno, neodgovorno, antidejtonsko djelovanje koje izlaže riziku teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter BiH".





Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)