Бранимир Којић

"Суљагић не жели да прихвати истину"

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2024. 20:21

Емир Суљагић, директор меморијалног центра у Поточарима, данас је запријетио делегацији Европске уније у БиХ јер је била у Братунцу.

Паклено ћете платити за ово, имате моју ријеч, написао је Суљагић на друштвеној мрежи "Икс“. Суманутост је отишла до те мјере да је још написао како је шокиран. 

За Суљагића су српске жртве они који су убијали Бошњаке у прољеће и љето '92. Ко је побио српско становништво '92. и '93. на подручју Братунца и Сребренице, Суљагић наравно о томе ни слова. 

Али помиње срамоту и још паклено пријети дипломатама које су положиле вијенац. Ето, сад остаје да се види како ће то дипломате из Шпаније, Словеније, Румуније, Чешке и Грчке паклено да плате. 

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић поручује да Суљагић само показује бахатост, безобразлук и нервозу шаљући пријетеће поруке амбасадорима који су дошли да се поклоне српским жртвама које су убијене у претходном Одбрамбено-отаџбинском рату.

"Он очигледно сматра да је битнији од осталих и да може да пријети свакоме док, с  друге стране, сви они који се обрате и желе да одају пошту Србима су за њега непријатељи.

Он мора да зна да су у војничком гробљу сахрањени и борци и цивили и то што он жели да представи искључиво као војничко гробље је показатељ да је он неко ко не жели да прихвати истину“, рекао је Којић.

Којић је упитао Суљагића да ли мисли да су сви досадашњи амбасадори који су били у Поточарима требали да се поклоне само пред нишаном његовог оца а "не треба да се поклоне пред крстом мог оца“. 

"Мој отац је био војник и ја се поносим тиме а Суљагића питам шта је био његов отац - да ли је био цивил иако знамо да је убијен у нападу на српско село што значи да је био војник и Суљагић сматра да се треба поклонити само његовом оцу а не и моме и многим другуима“, рекао је Којић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм