Branimir Kojić

"Suljagić ne želi da prihvati istinu"

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 20:21

Еmir Suljagić, direktor memorijalnog centra u Potočarima, danas je zaprijetio delegaciji Еvropske unije u BiH jer je bila u Bratuncu.

Pakleno ćete platiti za ovo, imate moju riječ, napisao je Suljagić na društvenoj mreži "Iks“. Sumanutost je otišla do te mjere da je još napisao kako je šokiran. 

Za Suljagića su srpske žrtve oni koji su ubijali Bošnjake u proljeće i ljeto '92. Ko je pobio srpsko stanovništvo '92. i '93. na području Bratunca i Srebrenice, Suljagić naravno o tome ni slova. 

Ali pominje sramotu i još pakleno prijeti diplomatama koje su položile vijenac. Еto, sad ostaje da se vidi kako će to diplomate iz Španije, Slovenije, Rumunije, Češke i Grčke pakleno da plate. 

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić poručuje da Suljagić samo pokazuje bahatost, bezobrazluk i nervozu šaljući prijeteće poruke ambasadorima koji su došli da se poklone srpskim žrtvama koje su ubijene u prethodnom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"On očigledno smatra da je bitniji od ostalih i da može da prijeti svakome dok, s  druge strane, svi oni koji se obrate i žele da odaju poštu Srbima su za njega neprijatelji.

On mora da zna da su u vojničkom groblju sahranjeni i borci i civili i to što on želi da predstavi isključivo kao vojničko groblje je pokazatelj da je on neko ko ne želi da prihvati istinu“, rekao je Kojić.

Kojić je upitao Suljagića da li misli da su svi dosadašnji ambasadori koji su bili u Potočarima trebali da se poklone samo pred nišanom njegovog oca a "ne treba da se poklone pred krstom mog oca“. 

"Moj otac je bio vojnik i ja se ponosim time a Suljagića pitam šta je bio njegov otac - da li je bio civil iako znamo da je ubijen u napadu na srpsko selo što znači da je bio vojnik i Suljagić smatra da se treba pokloniti samo njegovom ocu a ne i mome i mnogim druguima“, rekao je Kojić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: