Резолуција о Сребреници највећа фарса

"Српски народ је слободарски народ, а не геноцидан"

  • Извор: АТВ
  • 20.05.2024. 19:07

Резолуција о Сребреници највећа је фарса и подвала у историји човјечанства. Због тога су тензије у Подрињу већ примјетне каже Бранимир Којић. Не треба никада заборавити да су у Поточарима међу погинуле уписани још увијек живи људи.

"Ми смо прије неки дан дошли до податка да је до 1993. године убијено 1552. муслимана и они су сада сахрањени у меморијалном центру Поточарии они су жртве некаквог геноцида", рекао је Бранимир Којић, предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Они који су највише злочина починили сада би кроз Резолуцију да перу своју савјест. Управо је српски народ кроз историју на овим просторима највише страдао, каже министар Данијел Егић. По извјештајима се тачно зна шта се дешавало у Подрињу и који су догађаји претходили Сребреници. 

"Српски народ није геноцидан народ, то је слободарски народ народ који је највише геноцида претрпио и имао највеће жртве у оба рата. Њемачка, Велика Британија то су све народи и силе које су у што колонијално доба што кроз директне злочине у овим ратовима чиниле разне злочине и који су највећи злочинци на планети земљи", рекао је Данијел Егић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Резолуција је унијела додатни раздор у функционисање БиХ. Као прво она уопште није усаглашен став спољне политике БиХ а друго сигурно ће изазвати регионалне проблеме, кажу стручњаци за међународне односе. 

"И регионални раздори на дуг рок заиста се не може рећи да ће та резолуција имати оне ефекте који се образлажу у неком позитивном смислу у смислу помирења јер је већ створила основу за неповјерење", рекао је Милош Шолаја, професор на Факултету политичких наука.

Одговор се некима у случају усвајања резолуције неће свидјети, порука је из Српске. Српски народ неће само сједити, ћутати и гледати како неко крши његова уставом загарантова права. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)