Rezolucija o Srebrenici najveća farsa

"Srpski narod je slobodarski narod, a ne genocidan"

  • Izvor: ATV
  • 20.05.2024. 19:07

Rezolucija o Srebrenici najveća je farsa i podvala u istoriji čovječanstva. Zbog toga su tenzije u Podrinju već primjetne kaže Branimir Kojić. Ne treba nikada zaboraviti da su u Potočarima među poginule upisani još uvijek živi ljudi.

"Mi smo prije neki dan došli do podatka da je do 1993. godine ubijeno 1552. muslimana i oni su sada sahranjeni u memorijalnom centru Potočarii oni su žrtve nekakvog genocida", rekao je Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Oni koji su najviše zločina počinili sada bi kroz Rezoluciju da peru svoju savjest. Upravo je srpski narod kroz istoriju na ovim prostorima najviše stradao, kaže ministar Danijel Еgić. Po izvještajima se tačno zna šta se dešavalo u Podrinju i koji su događaji prethodili Srebrenici. 

"Srpski narod nije genocidan narod, to je slobodarski narod narod koji je najviše genocida pretrpio i imao najveće žrtve u oba rata. Njemačka, Velika Britanija to su sve narodi i sile koje su u što kolonijalno doba što kroz direktne zločine u ovim ratovima činile razne zločine i koji su najveći zločinci na planeti zemlji", rekao je Danijel Еgić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Rezolucija je unijela dodatni razdor u funkcionisanje BiH. Kao prvo ona uopšte nije usaglašen stav spoljne politike BiH a drugo sigurno će izazvati regionalne probleme, kažu stručnjaci za međunarodne odnose. 

"I regionalni razdori na dug rok zaista se ne može reći da će ta rezolucija imati one efekte koji se obrazlažu u nekom pozitivnom smislu u smislu pomirenja jer je već stvorila osnovu za nepovjerenje", rekao je Miloš Šolaja, profesor na Fakultetu političkih nauka.

Odgovor se nekima u slučaju usvajanja rezolucije neće svidjeti, poruka je iz Srpske. Srpski narod neće samo sjediti, ćutati i gledati kako neko krši njegova ustavom zagarantova prava. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.