Мирно раздружавање

Српска и Федерација дефинитивно више не могу заједно

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2024. 19:15

Република Српска и Федерација дефинитивно више не могу заједно. Мирно раздруживање најбољи је одговор. Формирана је и радна група за израду споразума о том потезу. Република Српска је угрожена на најдиректнији начин зато је одговор врло јасан.

"Уколико не можемо и не желимо да живимо заједно, одговор је мирно раздруживање, није сецесија, не представља једнострани акт него одсуство унутрашњег консензуса за живот заједно“, изјавио је Марко Ромић, савјетник предсједника Републике Српске.

Да је боље мирно раздруживање него живот на силу треба да схвате и Бошњаци, сматрају и у Организацијама проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата. Tako би се уважавали јер разлога за свађу не би било. И не само то, било би и мање трошкова финансирања некорисног и гломазног државног апарата и непотребних агенција. Резолуција о Сребреници само је кап која је прелила чашу.  

„Ми не можемо живјети с неким ко нас сматра геноцидним народом, не желимо да будемо потлачени у нашој држави и не желимо да будемо као нека мања раса и као неко ко ће бити угрожаван и угњетаван свакодневно“, рекао је Бранимир Којић, предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Због свега тога Радна група, коју је именовала Влада, ће у наредних 30 дана направити приједлог који ће потом у Народну скупштину Републике Српске, која ће донијети коначан суд. Из Владе данас кажу да је ово изнуђена реакција након свих потеза политичког Сарајева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм