Mirno razdružavanje

Srpska i Federacija definitivno više ne mogu zajedno

  • Izvor: ATV
  • 31.05.2024. 19:15

Republika Srpska i Federacija definitivno više ne mogu zajedno. Mirno razdruživanje najbolji je odgovor. Formirana je i radna grupa za izradu sporazuma o tom potezu. Republika Srpska je ugrožena na najdirektniji način zato je odgovor vrlo jasan.

"Ukoliko ne možemo i ne želimo da živimo zajedno, odgovor je mirno razdruživanje, nije secesija, ne predstavlja jednostrani akt nego odsustvo unutrašnjeg konsenzusa za život zajedno“, izjavio je Marko Romić, savjetnik predsjednika Republike Srpske.

Da je bolje mirno razdruživanje nego život na silu treba da shvate i Bošnjaci, smatraju i u Organizacijama proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. Tako bi se uvažavali jer razloga za svađu ne bi bilo. I ne samo to, bilo bi i manje troškova finansiranja nekorisnog i glomaznog državnog aparata i nepotrebnih agencija. Rezolucija o Srebrenici samo je kap koja je prelila čašu.  

„Mi ne možemo živjeti s nekim ko nas smatra genocidnim narodom, ne želimo da budemo potlačeni u našoj državi i ne želimo da budemo kao neka manja rasa i kao neko ko će biti ugrožavan i ugnjetavan svakodnevno“, rekao je Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Zbog svega toga Radna grupa, koju je imenovala Vlada, će u narednih 30 dana napraviti prijedlog koji će potom u Narodnu skupštinu Republike Srpske, koja će donijeti konačan sud. Iz Vlade danas kažu da je ovo iznuđena reakcija nakon svih poteza političkog Sarajeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.