Адвокат

Петронијевић: Све тврдње Тужилаштва топе се врло брзо

  • Извор: СРНА
  • 18.09.2024. 15:16

Горан Петронијевић, адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика, рекао је да се и на данашњем рочишту пред Судом БиХ могло видјети да се све тврдње Тужилаштва БиХ наведене у оптужном акту топе врло брзо.

"Како који сведок и како се који доказ одбране изводи, сви објективни са стране могу видети, а надам се и Суд, да су те оптужбе апсолутно произвољне и производ погрешног политичког корака и злоупотребе правосуђа - и Тужилаштва и Суда", рекао је Петронијевић новинарима након рочишта у процесу против предсједника Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Он је подсјетио на прве иступе оптужених Додика и Лукића, а и одбране када су устврдили да ће се до краја поступка видјети да Кристијан Шмит није високи представник.

Пуцар: БиХ треба да набави оригинални Дејтонски споразум да би се знало ко и шта треба да ради

Пуцар: БиХ треба да набави оригинални Дејтонски споразум да би се знало ко и шта треба да ради

Петронијевић истиче да је сваки сљедећи судећи дан и сваки свједок један корак више у убјеђењу да је то тако.

Он је додао да су и данас имали врло квалификованог свједока, који је изузетно компетентан имајући у виду овлашћења и посао који обавља, а који је на недвосмислен начин изнио све оно што је раније речено да ће бити доказано.

"Једна ствар је тужна, посебно за мене, а то је сазнање да два темељна документа, међународна акта на којима почива међународно призната, али не и независна БиХ, не постоје - њих нема. Значи неко се сетио да их уклони како би могао да својим погрешни и накарадним тумачењем производи одређене последице које могу довести само до проблема међу људима који живе на овим просторима. Надамо се да се то неће догодити", нагласио је Петронијевић.

Бубић: И данас констатовано да Шмит није високи представник

Бубић: И данас констатовано да Шмит није високи представник

Он је додао да је овај поступак управо посљедица таквог размишљања.

Пред Судом БиХ данас је одржано још једно рочиште у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Републике Српске" Милоша Лукића због "непоштовање одлука Кристијана Шмита".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.