Advokat

Petronijević: Sve tvrdnje Tužilaštva tope se vrlo brzo

  • Izvor: SRNA
  • 18.09.2024. 15:16

Goran Petronijević, advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da se i na današnjem ročištu pred Sudom BiH moglo vidjeti da se sve tvrdnje Tužilaštva BiH navedene u optužnom aktu tope vrlo brzo.

"Kako koji svedok i kako se koji dokaz odbrane izvodi, svi objektivni sa strane mogu videti, a nadam se i Sud, da su te optužbe apsolutno proizvoljne i proizvod pogrešnog političkog koraka i zloupotrebe pravosuđa - i Tužilaštva i Suda", rekao je Petronijević novinarima nakon ročišta u procesu protiv predsjednika Srpske i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

On je podsjetio na prve istupe optuženih Dodika i Lukića, a i odbrane kada su ustvrdili da će se do kraja postupka vidjeti da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik.

Pucar: BiH treba da nabavi originalni Dejtonski sporazum da bi se znalo ko i šta treba da radi

Pucar: BiH treba da nabavi originalni Dejtonski sporazum da bi se znalo ko i šta treba da radi

Petronijević ističe da je svaki sljedeći sudeći dan i svaki svjedok jedan korak više u ubjeđenju da je to tako.

On je dodao da su i danas imali vrlo kvalifikovanog svjedoka, koji je izuzetno kompetentan imajući u vidu ovlašćenja i posao koji obavlja, a koji je na nedvosmislen način iznio sve ono što je ranije rečeno da će biti dokazano.

"Jedna stvar je tužna, posebno za mene, a to je saznanje da dva temeljna dokumenta, međunarodna akta na kojima počiva međunarodno priznata, ali ne i nezavisna BiH, ne postoje - njih nema. Znači neko se setio da ih ukloni kako bi mogao da svojim pogrešni i nakaradnim tumačenjem proizvodi određene posledice koje mogu dovesti samo do problema među ljudima koji žive na ovim prostorima. Nadamo se da se to neće dogoditi", naglasio je Petronijević.

Bubić: I danas konstatovano da Šmit nije visoki predstavnik

Bubić: I danas konstatovano da Šmit nije visoki predstavnik

On je dodao da je ovaj postupak upravo posljedica takvog razmišljanja.

Pred Sudom BiH danas je održano još jedno ročište u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Miloša Lukića zbog "nepoštovanje odluka Kristijana Šmita".

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.