Delegat srpskog naroda u Domu naroda

Novaković Bursać: Podizanje optužnice politički akt i pritisak

  • Извор: АТВ
  • 11.08.2023. 17:07

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać kaže za ATV da je podizanje optužnice protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d. predsjednika Službenog glasnika politički akt i politički pritisak.

"Zastrašujuća činjenica da je dio sistema koji sebe naziva pravosuđem prihvatio da se ponaša u skladu sa nekim aktima koji nemaju uporište u stvarnom pravu. Niti gospodin Šmit ima pravno potrebne preduslove da bi bio visoki predstavnik, a i da jeste nema pravo da donosi zakone. Nevjerovatna situacija da su uopšte posegnuli za pravljenjem optužnica u skladu sa nečim što je Šmit napisao", kaže Novaković Bursać.

Ona napominje da ni gospodin Dodik, kao ni gospodin Lukić nisu uradili ništa što nije bilo u skladu sa stavovima Narodne skupštine.

"NSRS kada donese neki zakon, predsjednik mora da potpiše Ukaz o proglašenju, a Službeni glasnik mora da objasni. Tako je u svakom sistemu pa i u našem. Ovo je politički akt i politički pritisak na najvišeg funkcionera Republike Srpske kojeg je narod u više navrata izabrao", kaže Novaković Bursać za ATV.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм