Министар безбједности

Нешић: Федерални медији релативизују инцидент

  • Извор: СРНА
  • 21.08.2024. 21:09

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић изјавио је да федерални медији покушавају да релативизују данашњи инцидент, односно напад на његово службено возило, те да има непровјерене информације да је починилац човјек који подржава радикалне екстремне исламистичке групе.

"Кажу да то није ништа, да је то обичан прекршај. Не знам како се то може назвати обичним прекршајем. Возило у којем сам се налазио и возила у мојој пратњи била су јасно означена, имала су ротациона свјетла, а човјек је покушао џипом да нам пресјече пут у више наврата и чак је покушао у једном тренутку да удари у возила", рекао је Нешић новинарима у Приједору.

Он је упитао шта био било да је у аутомобилу можда био директор ЦИА.

Сарајлија возио ренџ ровер који је пресрео Нешићев аутомобил, нема кривичног дјела

Сарајлија возио ренџ ровер који је пресрео Нешићев аутомобил, нема кривичног дјела

"Постављам питање цјелокупној јавности БиХ без обзира да ли се ради о Србима, Бошњацима или Хрватима шта би било да је у возилу умјесто Нешића био директор ЦИА, да ли би данас Хериб Карим био на слободи или предмет истраге", рекао је Нешић.

Возило у којем је био министар Нешић данас је у Сарајеву било мета напада другог аутомобила чији је возач пресјекао путању кретања и залијетао се према возилима у којима су били министар и његово обезбјеђење, саопштено је из Министарства безбједности.

Из Министарства истичу да се догодио озбиљан инцидент и да је непознати возач пресјекао путању кретања возила министра, упркос јасним упозорењима и наређењима овлаштених лица.

Нешић након напада: Не осјећам се безбједно у Сарајеву, смета им што сам Србин!

Нешић након напада: Не осјећам се безбједно у Сарајеву, смета им што сам Србин!

Тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево изјаснио се да возач "ренџ ровера" чији су иницијали К.Х (48) из Сарајева није починио кривично дјело када је на Врбања мосту пресретао возило у којем је био Нешић и возила пратње.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм