Изложен пријетњама

Нешић након напада: Не осјећам се безбједно у Сарајеву, смета им што сам Србин!

Ненад Нешић, министар безбједности у Савјету министара БиХ, каже за АТВ да се не осјећа безбједно у Сарајеву након данашњег инцидента у којем се возач залетао у возила у којима су били он и његово обезбјеђење.

”У посљедње вријеме добијам пријетње путем друштвених мрежа, а сјетимо се и писане пријетње која је дошла на Кабинет министра када је наведено да нећу побјећи од клања и ножа. Због свега тога не осјећам се безбједно у Сарајеву. Очигледно им смета то што сам Србин”, рекао је Нешић за АТВ.

Он појашњава да се јутрошњи напад догодио док је био на путу ка свом Кабинету.

”Негдје прије Врбања моста црвени џип је у више наврата покушао да исјече и прекине везу између возила у којем сам се налазио и пратње. Чак је, у једном тренутку, покушао да удари или у возило с министром или у обезбјеђење. Када је у томе спријечен, покушао је из супротне траке да пресјече заштитно возило и да га удари”, рекао је Нешић.

У Сарајеву нападнуто возило Ненада Нешића

У Сарајеву нападнуто возило Ненада Нешића

Он каже да су тада реаговали припадници његовог обезбјеђења, те су пресјекли пут џип и зауставили га.

”Моје обезбјеђење ме је извукло на сигурно, а тог возача су легитимисали. У том тренутку су дошли припадници МУП-а Кантона Сарајева и преузели даље поступање. Напомињем да је на заштитном возилу Дирекције за координацију полицијских тијела све вријеме била упаљена ротација и да су са двије стране возачу показивали палицу ”стоп”, тражећи да се удаљи, али се на то није обазирао, већ је насилнички реаговао”, каже Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.