Ministar bezbjednosti

Nešić: Federalni mediji relativizuju incident

  • Izvor: SRNA
  • 21.08.2024. 21:09

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je da federalni mediji pokušavaju da relativizuju današnji incident, odnosno napad na njegovo službeno vozilo, te da ima neprovjerene informacije da je počinilac čovjek koji podržava radikalne ekstremne islamističke grupe.

"Kažu da to nije ništa, da je to običan prekršaj. Ne znam kako se to može nazvati običnim prekršajem. Vozilo u kojem sam se nalazio i vozila u mojoj pratnji bila su jasno označena, imala su rotaciona svjetla, a čovjek je pokušao džipom da nam presječe put u više navrata i čak je pokušao u jednom trenutku da udari u vozila", rekao je Nešić novinarima u Prijedoru.

On je upitao šta bio bilo da je u automobilu možda bio direktor CIA.

Sarajlija vozio rendž rover koji je presreo Nešićev automobil, nema krivičnog djela

Sarajlija vozio rendž rover koji je presreo Nešićev automobil, nema krivičnog djela

"Postavljam pitanje cjelokupnoj javnosti BiH bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima ili Hrvatima šta bi bilo da je u vozilu umjesto Nešića bio direktor CIA, da li bi danas Herib Karim bio na slobodi ili predmet istrage", rekao je Nešić.

Vozilo u kojem je bio ministar Nešić danas je u Sarajevu bilo meta napada drugog automobila čiji je vozač presjekao putanju kretanja i zalijetao se prema vozilima u kojima su bili ministar i njegovo obezbjeđenje, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.

Iz Ministarstva ističu da se dogodio ozbiljan incident i da je nepoznati vozač presjekao putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih lica.

Nešić nakon napada: Ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu, smeta im što sam Srbin!

Nešić nakon napada: Ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu, smeta im što sam Srbin!

Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo izjasnio se da vozač "rendž rovera" čiji su inicijali K.H (48) iz Sarajeva nije počinio krivično djelo kada je na Vrbanja mostu presretao vozilo u kojem je bio Nešić i vozila pratnje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: