Божица Живковић Рајилић

"Нема доказа да се Узуновићева бавила злочинима над Србима у Коњицу“

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2024. 18:13

Не постоји ниједан доказ да се судија Сена Узуновић бавила злочинима над Србима и да је процесуирала било ког Бошњака или Хрвата у Коњицу гдје је током протеклог рата била судија, рекла је Срни предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.

"Знамо који су логори за Србе били у том крају, колико је било жртава, а већина тих злочина није процесуирана и сада она треба да суди у Суду БиХ", истакла је Рајилићева.

Рајилић је истакла да је Узуновић постављена на мјесто судије у процесу против предсједника Српске Милорада Додика по наређењу америчког амбасадора у БиХ с циљем да се уклони републичко руководство.

"Ово је доказ да је ријеч о политичком процесу и највећи лаик зна да се ту не ради ни о каквом праву. Ту нема ни правде, ни правосуђа, ни правних норми, ничега што се у праву треба поштовати", истакла је Рајилићева.

Сена Узуновић била замјеник федералног министра (СДА), данас суди предсједнику Српске!

Сена Узуновић била замјеник федералног министра (СДА), данас суди предсједнику Српске!

Она је подсјетила да у овом случају тужена страна није обавијештена да ће доћи до замјене судије, односно да ће Узуновићева доћи на мјесто Мирсада Стрике.

"Њена прошлост не говори о томе да се бавила злочинима над Србима, већ да је процесуирала само злочине над Бошњацима или радила по налогу СДА", додала је Рајичићева.

Рајилићева сматра да је претходник Узуновићеве био под великим притиском. 

Вулић: Узуновићева заслужни кадар СДА зато је и одређена да суди предсједнику Додику

Вулић: Узуновићева заслужни кадар СДА зато је и одређена да суди предсједнику Додику

"Она је тај притисак преузела и питање је колико ће све то издржати", додала је Рајилићева.

У Суду БиХ данас је одржано рочиште против предсједника Републике Српске Милорада Додика на којем је Тужилаштво БиХ представило оптужницу, а одбрана изнијела свој концепт одбране и затражила изузеће судије Сене Узуновић која се у судници појавила умјесто Мирсада Стрике.

Пратите нас и путем Вибера