ПУ Требиње

Лакета: Утврдити да ли је нападач из Невесиња у јануару био у Берковићима

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 12:36

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је да се не може директно потврдити нити демантовати да је лице, које је пријављено да је ушло у Берковиће у напуштене куће током јануара, исто лице које је извршило напад на грађане и полицију у селу Зови До у Невесињу ове седмице.

Лакета је новинарима рекао да у Берковићима није боравило само једно него више лица, од којих су нека идентификована.

"Тачно је да је било пријава на подручју међуентитетске линије код општина Берковићи и Столац и имали смо тада информације да су грађани пријављивали да је вршен улазак у напуштене објекте у том дијелу. Полиција Републике Српске је тада извршила провјере, утврдила одређен идентитет лица, а да ли је тачно ријеч о овом лицу, јер тада их је можда било и више, и да ли је ријеч о нечем другом, то треба да утврдимо", рекао је Лакета.

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

Он је рекао да су у кући из које је лице пуцало нађени украдени предмети, једна лична карта, потврда о власништву неког возила и још неки предмети.

Начелник Полицијске управе Требиње рекао је да тренутно нису утврдили идентитет лица које је пуцало на грађане и полицију у Зовом Долу код Невесиња, да се предузимају све мјере и радње под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу ради утврђивања тог идентитета и у току је размјена са Интерполом и другим међународним организацијама како би се дошло до података.

"Лице које је лишено живота 19. августа нема издате документе на подручју БиХ. ДНК је изузет, отисци папиларних линија су дати у употребу полицијским агенцијама ради идентификације, очекујемо одређене одговоре", рекао је Лакета.

Додик: Директор ЦИА рекао да није задовољан радом неких његових сународника на терену

Додик: Директор ЦИА рекао да није задовољан радом неких његових сународника на терену

Кад је ријеч о пронађеном оружју, Лакета је рекао да оперативна линија рада обавља свој посао, прикупљају информације и изјаве, а чим буду имали мало ближе, о томе ће информисати јавност.

Лакета је рекао да је безбједносна ситуација у Невесињу задовољавајућа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.