Премијер

Вишковић: Само договором и дијалогом градити будућност

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 12:29

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да не види никакав претјеран значај у доласку шефа Централне обавјештајне агенције (ЦИА) Вилијама Бернса у БиХ, чији је боравак био кратак и без изјава.

Вишковић је навео да је Бернс вјероватно желио да прикупи неке информације које су њему занимљиве, али да то није толико лоше по Републику Српску како се жели представити.

"Одржане су лекције и некима другима у БиХ да овдје само дијалогом и договором можемо градити будућност. Свађама неће профитирати ни једни ни други", рекао је Вишковић новинарима.

Бернс је током посјете Сарајеву у уторак, 20. августа, разговарао са члановима Предсједништва БиХ о политичкој и безбједносној ситуацији у БиХ и региону, те о неким глобалним питањима, међу којима је сукоб у Гази. Према сазнањима Срне, на састанку је било ријечи и о важности сарадње обавјештајних заједница у борби против безбједносних пријетњи и тероризма, унапређењу сарадње институција и даљој билатералној сарадњи, као и о томе да одговорност за функционисање институција власти носе све етничке заједнице у БиХ.

Бернс је имао одвојене сусрете са министром иностраних послова у Савјету министара Елмедином Конаковићем и директором Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмиром Џувом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)