Споразум ступа на снагу након 60 дана

Након 16 година усаглашавања - потписан споразум о признавању возачких дозвола између Италије и БиХ

  • Извор: СРНА
  • 07.05.2024. 13:44

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара Един Форто и амбасадор Италије у БиХ Марко ди Руца данас су, након 16 година усаглашавања, потписали споразум о узајамном признавању возачких дозвола између БиХ и Италије.

Форто је захвалио амбасадору и Влади Италије која је урадила нешто што друге земље не сматрају приоритетним, а што је од великог значаја за БиХ и њене грађане.

- Ово треба бити примјер сарадње, али и мотив другим европским земљама које још нису позитивно одговориле на нашу иницијативу за признавање возачких дозвола - истакао је Форто.

Потписивање споразума олакшаће живот грађана БиХ који живе и раде у Италији, посебно ако је њихово посао везан за управљање моторним возилом.

- Сектор мобилности је од фундаменталног значаја за држављане двије земље, који су захваљујући овом споразуму још ближи. Његово потписивање није само инструмент техничке природе, већ и мост који ће ојачати везе БиХ и Италије и дати додатни замах нашим билатералним односима - рекао је амбасадор Ди Руца.

Према споразуму, уговорне стране узајамно признају важеће возачке дозволе у корист њихових власника који стичу стални боравак на територији друге земље.

Возачка дозвола коју су издала надлежна тијела једне од уговорних страна престаје да важи на територији друге стране годину дана након што њен власник стекне право сталног боравка на територији друге уговорне стране.

Споразум ступа на снагу 60 дана након ратификације у обје земље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.