Медији пишу

Лица повезана са вехабијама вјежбала гађање на војном полигону код Мостара

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2024. 19:12

Лица повезана са вехабијским покретом вјежбала су гађање на војном полигону код Мостара, а међу њима су биле и четири малољетне женске особе, пише портал "Бљесак инфо".

Утврђено је да један број има пребивалиште, односно стално мјесто боравка у Данској, а у Мостар су дошли да вјежбају гађање из ватреног оружја у оквиру Клуба за практично стрељаштво и нису се пријавили као странци јер имају и документе БиХ, тврде извори овог портала.

На полигону код касарне "Миралем Југо" код Мостара гађање вјежбају припадници полицијских агенција и специјални тимови уз одобрења Министарства обране у Савјету министара, односно Зукана Хелеза.

Настављају се покушају етикетирања српског народа: Бећировић и Комшић у УН представили нацрт срамне резолуције

Настављају се покушају етикетирања српског народа: Бећировић и Комшић у УН представили нацрт срамне резолуције

Из овог министарства је дозволу за извођење вјежбе с бојевом муницијом добио и Клуб за практично стрељаштво "Вележ", који се 16. фебруара пријавио на вјежбе, а испоставило се да су поједини чланови блиски вехабијском покрету.

"Бљесак" наводи сазнања како је истрага до сада утврдила да су у тој групи боравила лица на пропутовању у БиХ и да су међу њима биле и четири малољетне женске особе.

Извори блиски истрази наводе да неколико њих који су вјежбали гађање припада радикалним вехабијским параџематима и да су неки дошли из Данске, а један број се тамо и вратио.

Цвијановић: Конаковић и Исак покушавају да минимизирају број окупљених; Величанствен скуп

Цвијановић: Конаковић и Исак покушавају да минимизирају број окупљених; Величанствен скуп "Српска те зове"

Према другим информацијама, тог дана су на вјежбе дошле и двије особе из Француске које немају везу са БиХ.

Један од припадника Оружаних снага БиХ пријавио је надлежнима групу која је вјежбала и покренута је интерна истрага у Оружаним снагама, а обавијештене су и друге службе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)