Делегат Клуба српског народа у Дому народа

Ковачевић: Уставом одређено - делегате бира Народна скупштина Српске

  • Извор: СРНА
  • 19.07.2024. 15:01

Делегат Клуба српског народа у Дому народа парламента БиХ Радован Ковачевић рекао је данас да је у Уставу БиХ јасно одређено да делегате из реда српског народа у Дом народа бира Народна скупштина Републике Српске, која је, како је истакао, тај посао завршила.

Он је нагласио да у Дому народа треба да сједе делегати који представљају српски, хрватски и бошњачки народ, а не они који представљају Централну изборну комисију БиХ, америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија или Кристијана Шмита.

Ковачевић је рекао да је Сњежана Новаковић Бурсаћ данас у складу са Пословником и свим процедурама учествовала у раду Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

"То на који начин је она гласала или није гласала је њено лично право, као и било кога од других 14 делегата у Дому народа", рекао је Ковачевић новинарима у Сарајеву након сједнице Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је рекао да се у овом дому двије године ради, усвајају закони, направљени су неки значајни кораци.

"На основу тога што смо овдје радили, прво смо постали кандидат за чланство у ЕУ, па су отворени и преговори, а, ево, и данас смо усвојили буџет", навео је Ковачевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.